כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
Les Amis de Meir Panim – Suisse
3 Rue de l’Aubepine 1205 Geneve
Tel: 022 3296 276
Fax: 078 6098 711
[email protected]
Yad Rivka 85 Avenue Louise
1050 Bruxelles
Tel: 02 3 433 530
Fax: 02 3 466 865
[email protected]
64 Ilan Ramon Cr.
Montreal H4W 3L4 QUEBEC
Tel: 514 484 52 01
Fax: 514 482 38 59
[email protected]
כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
עוד מגיל ילדות כולנו שומעים לא פעם הרצאות וקוראים מאמרים בנושא אבות המזון. אבות המזון הם מי שמרכיבים את התזונה שלנו, ויש מי שמקפיד עליהם יותר ויש מי שמקפיד עליהם פחות. בכל מקרה, ההמלצה הגורפת היא לשלב בין כל אבות המזון, כאשר אבות המזון כמו ויטמינים, מינרלים וחלבונים עם אבות המזון המומלצים יותר לצריכה, ואילו אבות המזון כמו שומנים ופחמימות הם פחות מומלצים לצריכה. רוצים לדעת עוד? קבלו עוד מידע מעניין על אבות המזון.
התזונה שלנו היא זו שאחראית לא רק על המראה החיצוני שלנו ושקובעת אם אנחנו משמינים, מרזים או שומרים על משקל תקין, היא גם זו שאחראית על מה שקורה לנו בתוך הגוף. נשמע מוזר? ובכן, חשוב לדעת שכל אחד מאבות המזון כולל בתוכו כל מיני מרכיבים שעוזרים לגוף שלנו לפעול כמו שצריך, או שפוגעים בתפקוד התקין שלו. כך, למשל, מאכלים עתירי שומן כמו בורקסים ופיצות מכילים ערכים תזונתיים נמוכים מאוד, ואילו ירקות, דגנים וחלבונים כמו בשר ועוף מכילים ערכים תזונתיים גבוהים שעוזרים לגוף שלנו לתפקד בצורה תקינה.
פירות הם מאכלים עתירים במים ובויטמינים ואגוזים הם מאכלים עם ויטמינים טובים ובריאים, אולם לצד זה – בפירות יש גם המון, אבל המון סוכר, ובאגוזים יש המון שומנים. אנשים נוהגים לחשוב שתזונה שמתבססת על פירות ואגוזים היא בריאה, ומרשים לעצמם לנשנש בארוחת ביניים אחת יותר משני פירות ויותר מ-10 אגוזים. זה אולי נשמע מוזר – אבל ארוחת ביניים שכזו עלולה להיות משמינה יותר אפילו ממשולש פיצה אחד, ועל כן חשוב מאוד לבדוק מה אתם מכניסים לפה.
כל החיים אומרים לנו לאכול חלבונים. את החלבונים אנחנו צורכים ממאכלים כמו חזה עוף, קציצות בקר, אפונה, גבינות כמו קוטג', שעועית אדומה, אבוקדו ועוד, אולם חשוב לדעת שהחלבון האיכותי ביותר מתוך כל סוגי המזונות הוא חלבון הביצה. אז מה, אכלתם כבר ביצה היום? אם לא – זה בדיוק הזמן. בתיאבון!