כאן ניתן לבחור פרוייקט לתרום עבורו
לחצו על הפרויקט כדי לבחור

כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
Les Amis de Meir Panim – Suisse
3 Rue de l’Aubepine 1205 Geneve
Tel: 022 3296 276
Fax: 078 6098 711
[email protected]
Yad Rivka 85 Avenue Louise
1050 Bruxelles
Tel: 02 3 433 530
Fax: 02 3 466 865
[email protected]
64 Ilan Ramon Cr.
Montreal H4W 3L4 QUEBEC
Tel: 514 484 52 01
Fax: 514 482 38 59
[email protected]
כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
כתובת המסעדה: הגליל 56 טבריה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 09:00-14:00
מנהלת הסניף: יהודית אלימלך
כתובת המסעדה: הצבי 11 ירושלים
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:00-14:00
מנהל הסניף: דניאל שפיים
כתובת המסעדה: בלפור 17, אור עקיבא
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 10:00-14:00
מנהלת הסניף: גב’ אילנית חפוטה
כתובת המסעדה: רח’ ויצמן 7, צפת
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 11:30-14:00
טלפון הסניף: 04-6821704
כתובת המסעדה: המכבים, מוקד יוספטל
דימונה
ימי פעילות: א-ה
בין השעות: 08:00-13:00
מנהלת הסניף: מר ניסים אלמקייס
תרומת אוכל לנזקקים אינה תופעה חברתית חדשה כלל וכלל. משחר ההיסטוריה ידוע על הגשת עזרה לנזקקים, אשר נבע משני גורמים : האחד- חוסר היכולת של אנשים לקנות עבור עצמם את המזון אשר נדרש למחייה שלהם; והשני – הקושי שקיים בחברה לייצר ולספק את כמות המזון אשר נדרשת לאנשים. השנים האחרונות מתאפיינות בייצור של עודפי מזון ובשפע באופן יחסי ולכן התרבו החלוקות הישירות של אוכל לנזקקים.
התופעה של חוסר ביטחון באוכל קשורה באופן ישיר לריבוי בעמותות לחלוקת מצרכי מזון, הוא מוגדר כקושי של הרבה אנשים להשיג באופן קנייה רגיל אוכל במידה מספיקה וחוסר ביטחון בכך שבעתיד יוכלו לספק מזון לעצמם וכן לבני משפחתם. ריבוי של עמותות אשר עוסקות בתחום של תרומת אוכל לנזקקים הינו התגובה על הופעת חוסר בביטחון תזונתי, אשר גדלה באופן ניכר בשנים האחרונות.
המיסוד שהתרחב של העמותות לחלוקת אוכל לנזקקים מתאפיין בסכנה להפוך מתגובה ארעית לבעיה שהיא בבחינת חירום לתופעה קבועה של הנזקקים למזון. העמותות גם מחליפות את המוסד של הרווחה שבראשות הממשלה וגם מאמצות את המאפיין השלילי הביורוקרטי של מוסד הרווחה הציבורי.
הדבר אשר מאפיין את העשור האחרון במדינת ישראל הינו חלוקת מזון מזערית של גורמי הרווחה. בשנים האחרונות חל ממש מהפך וחל גידול רב בהיקף הפעולה של הגשת עזרה לנזקקים.
תרומתם המבורכת ביותר של מוסדות צדקה למיניהם בתחום חלוקת מזון היא סימן היכר מובהק וסיבה ישירה לכך שהחברה שלנו כשלה בהתמודדותה עם הבעיות של מצוקה כלכלית ועוני. הרחבת היקף הפעולה של עמותות אלו הם אולי ביטוי לנכונות של רבים לגלות נדיבות לב, לתרום ממה שיש להם ולהתנדב ולהגיש עזרה לזולת. העמותות שמעניקות תרומת אוכל לנזקקים מושכות לשורותיהן כ– עשרים אלף מתנדבים . יחד עם זאת, הנכונות הזאת מלמדת על ערעור רשת הביטחון הסוציאלי מטעם הכלל, שנבנתה במשך השנים כדי למנוע מפרטים וממשפחות להיקלע למצבי מצוקה ולשוב ולהיזקק למוסדות סעד וצדקה, אשר מוכנים לעשות הכל על מנת להירתם ולעזור למשפחות במצוקת המזון שלהם.