תרומה עבור משפחות נזקקות לאורך כל ימי השנה
מדינת ישראל נחשבת לאחת מהמדינות המפתיעות בעולם המערבי, כשבפחות משבעים וחמש שנה היא מצליחה להפוך לבין המדינות המתקדמות מבחינה טכנולוגית, הון אנושי וכמובן בכלכלה יציבה ובטוחה. אך לצד ההתפתחות והקידמה, קיימות בישראל לא מעט משפחות נזקקות אשר צריכות סעד בתחומים שונים ולרבות בסיוע בסיסי של מזון. משפחות אלו מגיעות ממגוון אזורים ברחבי הארץ, מאוכלוסיות שונות כאשר כמעט ואין שום הבדל בין משפחות מרובות ילדים או משפחות מהמגזר הערבי או של עולים חדשים. בשל כך הוקמו בשנים האחרונות לא מעט עמותות, המבקשות להעניק את העזרה המיוחלת עבור משפחות אלו ולעזור להן להשתקם או לכל הפחות להעניק מנה חמה ביום.
כיצד ניתן לעזור למשפחות נזקקות?
עזרה עבור משפחות נזקקות אמנם נתפסת עבור רבים מאיתנו כתופעה אשר תופסת כותרות בעיקר בתקופות משמחות כמו חגים ומועדי ישראל. אך האמת היא שהעזרה עבור משפחות נזקקות אינה רלוונטית רק בחודשים אלו, אלא מתפרסת על כל ימות השנה ונעה בין סוגים שונים של עזרה לזולת. כך למשל לא מעט משפחות נזקקות ישמחו לקבל כלים כיצד להתנהל נכון בצורה כלכלית, בין אם דרך סדנאות ייעוץ כלכלי בחינם ועד לליווי מקצועי. מאידך ניתן יהיה לעזור למשפחות נזקקות גם דרך מתן רהיטים, מוצרי חשמל שונים ובעיקר כאלו אשר יוכלו לעזור להתחמם בחודשי החורף הקרים.
איך לתרום נכון למשפחות נזקקות?
אך לצד הדרכים בהן ניתן לעזור למשפחות נזקקות, לא מעט מהישראלים חוששים מלהעניק תרומות כאלו וזאת בשל מקרי נוכלות רבים. לכן ריכזנו את מספר הכללים אשר יעזרו לאלו המבקשים לתרום, לבחור את העמותה הנכונה והמתאימה ביותר עבורם. כלל ראשון הוא לברר על אודות העמותה, מי מפעיל אותה, כמה אנשים מתנדבים בה ומה הייתה הפעילות השנתית האחרונה שלהם. כלל שני לבדוק את מטרות העמותה, האם היא מיועדת עבור חיילים בודדים? ניצולי שואה או עבור משפחות נזקקות באופן כללי. כמו כן כלל נוסף אשר יוכל להבטיח כי הכסף או העזרה מגיעים אל המקום הנכון, היא באמצעות בדיקה של רישיון בתוקף הניתן על ידי רשם העמותות. וכמובן כל תרומה כספית מעניקה נקודות זיכוי במס, ובשל כך מומלץ לוודא גם כי העמותה פועלת על פי אישור סעיף 46 המקנה נקודות זיכוי אלו.