תרומה לניצולי שואה לא חייבת להתבצע רק ביום הזיכרון לשואה ולגבורה
האוכלוסייה בישראל מורכבת ממנעד רחב של גוונים, בין אם אלו רבדים של עליות משנים קודמות ועד אל "ישראלים" שכבר נולדו בישראל ונמצאים כאן מעל ל-3 דורות. אך מבין שלל הרבדים באוכלוסייה הישראלית, מעטים הם אלו הנחשבים לעדות חייה, עד כמה המפעל הציוני הינו בעל חשיבות כמו ניצולי השואה. חתך אוכלוסייה זה אשר הולך ומתמעט בחלוף השנים, זקוק כיום יותר מתמיד לתמיכה של כלל ישראל ביכולת לכלכל עצמם בצורה עצמאית ומכובדת לאורך כל ימות השנה. על כן תרומה לניצולי שואה, תהיה לא רק מעשה הכי אנושי אלא גם הכי ציוני וישראלי.
התמודדות של ניצולי השואה
לא מעט מניצולי השואה אשר הצליחו להגיע אל ארץ היהודים, שרדו תחת לא מעט תלאות אשר עברו בדרך בין אם בבריחה ממחנות ההשמדה ועד לאיבוד קרובים, אהובים ובני משפחה יקרים. כיום ניצולי השואה מתמודדים עם עוד לא מעט תלאות, חלקים גדולים מהם אינם מקבלים פנסיה ומתכלכלים מתקציב של קצת יותר מ-2,000 שקלים. וככל אוכלוסייה חלשה בישראל, גם ניצולי השואה מתמודדים עם קשיים כלכלים ותשלומים רבים, בין אם מדובר בתשלומים עבור שימוש בחשמל ועד לרכישה של בגדים מחממים לחורף או תנורים. כמובן שחלק מהקושי שיש לניצולי שואה הוא לא רק כלכלי או מתקשר אל מחסור במזון, אלא נע גם בתחזוקת הבית ולעיתים גם בשיחה.
סוגי תרומה לניצולי שואה
בכדי לעזור לניצולי השואה לחיות בכבוד ולהגשים הלכה למעשה את החלום הציוני, לשמש בית ומקלט עבור כל יהודי ישנן לא מעט דרכים להעניק תרומה לניצולי שואה. הראשונה שבהם היא באיסוף אוכל, אריזה שלו וחלוקה עבור ניצולי שואה באזורים שונים ברחבי הארץ. הדרך השנייה היא באמצעות תרומה כספית לאחת העמותות אשר שמה לעצמה מטרה לעזור לניצולי השואה ולעזור להם לחיות בצורה מכובדת. דך שלישית היא באמצעות בתי תמחוי שונים, האמונים על מתן ארוחה חמה בכל יום עבור ניצולי שואה ובכך שומרים על הבטחון התזונתי שלהם. וכמובן הדרך השלישית היא בעזרת שלל התנדבויות אחרות, החל מצביעת בתים, ניקיון ועד לבלות בחברתם כמה שעות ולהפיג עבורם את הבדידות.